Cádiz – dag 6 – stadstoer

Na het ontbijt pakken we in en rijden naar Cádiz, een halfuurtje later en 30 km verder staan we aan de Puerta de Tierra, de ingangspoort naar de oude stad. Aan de Paseo de Canalejas parkeren we de auto ondergronds en stappen bovengronds de oude stad binnen aan de Plaza de San Juan de Dios. Vanaf daar bezoeken we de oudste wijk Barrio del Pópulo en het Romeins theater Teatro Ballo. Een deel van de tribune is blootgelegd en in het infocentrum maken we een interessante rondleiding.

zaterdag - Cádiz

tribune van Teatro Balbo

We passeren de oude en de nieuwe kathedraal, waar men volop werkt aan de voorbereidingen voor de Semana Santa. Via de markthalle en enkele lange steegjes bereiken we de Paseo de Santa Bárbara. Onderweg worden cadeautjes voor het thuisfront gekocht.

zaterdag - Cádiz

met zicht op de baai van Cádiz

Met zicht op de baai van Cádiz wandelen we door een nieuw aangelegd park tot aan de Alameda Apodaca. Daar zoeken we opnieuw de oude binnenstad op en op het Plaza de Mina lunchen we op het terras van bar Mediterráneo, voordat we ons, met vallen en opstaan, richting parkeergarage begeven.

Wandelroute 5,1 km : http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1950568

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s