Sevilla – dag 4 – kathedraal

Na het uitchecken uit het hotel wandelen we naar de kathedraal. In de wachtrij spreken gidsen ons in verschillende talen aan om ons voor verschillende bedragen rond te leiden. Maar we besluiten op eigen ritme de kathedraal te bezoeken.

Van de 12e-eeuwse moskee van de Almohaden blijft alleen het brede grondplan, de Giralda (van minaret naar klokkentoren omgebouwd) en de Patio de los Naranjos over. De grote gotische kathedraal is verder uitgebouwd met zijkapellen vol kunst achter smeedijzeren hekken.

De elliptische Sala Capitular, het praalgraf van Columbus, de Capilla Real en de Sacristía Major samen met de glasramen waarop de Giralda afgebeeld staat, maken indruk. Uit het werk van schilder Murillo La visión de San Antonio sneed ooit een dief de heilige uit, wat na restauratie niet meer te zien is.

donderdag - Sevilla

Sala Capitular

Op de Plaza de los Venerables kunnen we in een zonnig hoekje van het terras van Hosteria del Laurel nog wat nagenieten. We verlaten met onze huurwagen de stad aan de Avenida de Jerez. Mijn zus heeft overschot van gelijk: “Sevilla is een héél mooie stad”.

Wandelroute 2,2 km: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1949198

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s