Sevilla – dag 3 – Casa de Pilatos en de wijk Macarena

Vandaag volgen we de vrouwelijke gidsen door de wijk Alfalfa naar het huis van Pilatus, Sevilla’s mooiste paleis na het Alcázar volgens de anwb reisgids: de naam zou verwijzen naar het hoofdkwartier van Pontius Pilatus in Jeruzalem. Naast een vrij bezoek met audiogids aan de binnentuinen en de hoofdpatio kiezen we ook voor een rondleiding (in een Spaans Engels) aan de 1e verdieping met meubels, wandtapijten en schilderijen in het onderkomen van de adellijke familie.

Zoals altijd luister je aandachtig naar de eerste zinnen van de (audio)gids, maar die aandacht verdwijnt terwijl je je ogen de kost geeft. Het was genieten van patronen, vormen en sculpturen, stucwerk en azulejo’s, houten en metalen decoraties, kleuren en geuren. Een hoogtepunt.

woensdag - Sevilla

Casa de Pilatos – detail hoofdpatio

Een terrasje opzoeken was op de Plaza de la Alfalfa geen probleem. Alleen zorgen dat de eigenaar daarvoor de goedkeuring kreeg… Met de Semana Santa in het vooruitzicht zorgde de policia local dat de terrassen zonder toelating opgeruimd werden. Zaten wij niet toevallig op zo’n illegaal terras! We hadden een beetje medelijden met de eigenaar en verhuisden gewillig naar binnen, weg uit de zon. Zou die op de Plaza de la Magdalena te vinden zijn? In de Iglesia de la Magdalena raakten we niet binnen, veel kerken zijn nog gesloten in deze tijd van het jaar, maar de koepel met zijn azulejo’s lag te schitteren in de zon.

woensdag - Sevilla

Iglesia de la Magdalena

Maar die zon vonden we opnieuw aan de oevers van de Río Guadalquivir in de Jardines de Chapina. Even verder ruilden we gras en paadjes voor beton en stenen oevers, maar aan de overzijde van de rivier zagen we de wijk La Cartuja met naast het klooster gebouwen van de Expo’92 en het attractiepark. Een hele tijd vertoeven in de zon doet verlangen naar een drankje en gezien het late middaguur (3 PM) naar een lekkere tapas. Volgens de gids nog een kwartiertje stappen.

In de veelgeprezen maar te drukke tapasbar Bar Antojo (Calle Calatrava) vinden we nog net een tafeltje voor vier. Lekker, maar organisatorisch kan het hier veel beter en vooral rustiger! We trekken daarna de wijk Macarena binnen aan de Alameda de Hércules, een lange door platanen beschaduwde allee met Hercules en Caesar op de zuilen.

woensdag - Sevilla

op de hoek van de Alameda de Hércules

Door de Calle San Luis wandelen we richting Santa Catalina. De plaatselijke jeugd wordt hier door hun ouders aan de academie afgehaald, alleen dat zorgt voor een kleine file in de Calle San Luis. Op het pleintje Plaza de los Terceros voor Taberna Manzanilla houden we halt voor een koffie en koeken intermezzo. Achteraf ontdekken we dat om de hoek de oudste bodega van de stad ligt, El Rinconcillo in zuiver Andalusische stijl.

Toevallig stoten we in de Calle Fabiola op het Belgische en Italiaanse consulaat. Een biertje op het terras van bar Altamira doet wonderen. ’s Avonds wandelen we na het lekkere avondeten in Restaurante Uno de Delicias terug naar het hotel langs de mooi verlichte monumenten rond de Plaza del Triunfo.

Wandelroute 7,7 km: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1949126

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s