Sevilla – dag 2 – Metropol Parasol en Plaza de España

’s Morgens starten we vanuit de wijk Santa Cruz een wandeling naar Metropol Parasol — het nieuwe herkenningsteken van de stad? — via de kathedraal, de Plaza Nueva en de winkelstraten Calle Sierpes en Calle Cuna. Daar trekken niet alleen de hoedenwinkel Maquedano onze aandacht maar ook de klokkentoren van de Capilla de San Jose, het portaal van het Palacio de Lebrija en het flamencokoppel op het balkon van Casa de la Memoría op de hoek met de Calle Francisco de Pelsmaeker.

dinsdag - Sevilla

Metropol Parasol op de Plaza de la Encarnación

De Metropol Parasol is een reeks reusachtige houten constructies, die als ‘paddenstoelen’ op de Plaza de la Encarnación neergepoot werden. Binnen huist er naast de verplichte shop een restaurant, bar, antiquarium en heuse mercado. Boven loopt een pasarela naar het hoogste punt, een panoramisch balkon over de stad. Leuk om even over de loopbrug te slenteren en de hele stad te aanschouwen. Door een wirwar van steegjes en via leuke pleintjes (Plaza Jesús de la Redención, Plaza de Pilatos) verkennen we verder de stad van beneden uit.

dinsdag - Sevilla

Plaza de Pilatos met standbeeld van schilder Francisco de Zurbarán

We nemen de lunch in bar Altamira aan de Calle Santa María la Blanca. De ensalada Santa Cruz smaakt er heerlijk. Naar Belgische normen is de zomer hier al in het land. Na een korte siësta lopen we langs het paleis Real Alcázar (met de mooie Patio de Banderas) naar de Puerta de Jerez, waar we aan de fontein genieten van een stukje flamenco door straatartiesten. Voor de namiddag plannen we een wandeling naar de Plaza de España om daarna wat verfrissing op te zoeken in het Parque de María Luisa. Op de plaza bekijken we een paar azulejo’s met taferelen uit de geschiedenis van de 52 Spaanse provincies.

dinsdag - Sevilla

Plaza de España

In het stadpark zoeken we de schaduw van de sinaasappelbomen op en op het einde aan de Plaza de América rusten we uit op het terrasje van de kiosk met een reclamebord voor Pipiola, een sherry uit de streek van Cádiz. Langs de Jardines de Murillo en het leuke pleintje Plaza de Santa Cruz keren we terug naar het hotel. ’s Avonds bezoeken we de tapasbar Las Teresas, waar we met de Spaanse menukaart aan de slag gaan en ook nog wat worstelen. Maar een verrassing is altijd welkom!

Wandelroute voormiddag 3,5 km: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1948711

Wandelroute namiddag 5,2 km: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1948741

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s