Baai van Porto Badisco

Op onze laatste dag genieten we van lang uitslapen en een rustig ontbijt. Rond 11:30h rijden we de kustroute af van San Cataldo (Via Amerigo Vespucci) naar Otranto (met klemtoon op eerste lettergreep, wist Remo ons te vertellen). Op de boulevard in San Cataldo is er al wat drukte, die verdwijnt wanneer de GPS ons langs een kleine weg door het natuurgebied le Cesine verder leidt. Even halt houden tussen het groen en de vele kleuren van de veldbloemen.

Wat verderop aan de Lido Kalè Cora voorbij Torre Specchia Ruggeri maken we een korte wandeling langs het strand. Hier al wat minder zand en stilaan meer rotsen die uit het water rijzen. In deze tijd van het jaar liggen de strandbars er nog verlaten bij, maar toch zijn er op die plek al wat Italianen toegekomen om zich klaar te maken voor de zondagse picknick of barbecue op de buiten.

De rotsen worden heuse klippen (i faraglioni) nabij Torre Sant’Andrea (località balneare in Melendugno). Betonnen trappen laten een afdaling toe tot beneden aan het water.

Puglia16

De jeugd heeft al een frisse ochtendduik achter de rug en maakt plaats voor de zonnekloppers van de namiddag. Je kunt er een rustige zeewandeling maken naar andere rotsformaties (le due sorelle) nabij het strand  van Torre d’Orso, 2,5 km meer noordelijk gelegen.

Langs het meertje Alimini Grande naderen we de stad Otranto maar uit de zee steekt een ferme mistbank op. De temperatuur zakt tot onder 20 °C. We zien het helemaal niet zitten om er uit te stappen en Otranto te bezoeken. We gokken op beter weer en rijden verder naar het zuiden op de kustweg SP87.

Dit is ongetwijfeld een mooie route bij helder weer, maar nu bij lichte nevel heeft deze kuststrook ook z’n charme. De eerste baai die we binnenrijden, ligt prachtig in het zonnetje, maar overzee hangt een dichte mistbank. Hier in Porto Badisco houden we halt voor een lunch in de disco bar pizzeria ristorante SKILÈ. Er worden zee-egels (ricci) geserveerd, de lokale delicatesse zoals bij ons de mosselen, maar een insalata lijkt ons geschikter.

Na de lunch installeren we ons in het zonnetje op de rotsen van de baai van Porto Badisco. Ik maak een wandeling rond de baai en lees wat in de reisgids over deze kust van Puglia.

We nemen de mooie kustweg terug tot Otranto en daarna de snelste weg via Maglie en Lecce naar Brindisi.

We maken een laatste passeggiata en drinken een spremuta bij Betty. Op de kamer zetten we de bagage klaar voor morgenochtend vroeg. Rond 20:30h komen Remo en Carlijn ons ophalen voor een gezellige maaltijd in Locanda Ti Li Spilusi in Brindisi. Er waren de lekkere antipasti, de frutti di mare en dolci overgoten met een lekkere vino bianco, allemaal in een gezellige en losse sfeer. We genoten met volle teugen van onze laatste avond en van het gezelschap.

Inoltre

  • in ristorante SKILÈ geen ricci geproefd (met lepel en wat brood opeten), voor een insalata greca en een insalata skile betalen we 15,50 EUR, coperto en vino inbegrepen
  • 966 km in 7 dagen, 71 EUR brandstofkosten bovenop de huurprijs 250 EUR

Nog zoveel te zien in Puglia

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s