Van het strand naar Ostuni

Deze morgen hebben we wat langer geslapen en laat ontbeten. Koffie maak ik met de Lavazza koffiemachine en de koeken bak ik wat aan in de elektrische oven. De caciocavallo kaas smaakt heerlijk, ook de confettura di Pera & Noci. In de frigo is er een ruim aanbod aan fruitdranken, melk en yoghurt.

We verkennen te voet de straatjes rond de B&B en alle soorten winkels zijn aanwezig van bakker tot beenhouwer, van krantenwinkel tot buurtwinkel.

In de Tempio San Giovanni al Sepolcro bekijken we enkele overblijfselen van fresco’s, blootgelegd tijdens de restauratie van de cirkelvormige, Romaanse kerk uit de periode na de kruistochten. Op de Piazza Mercato is er dagelijks markt met verse groenten, fruit, vis, kaas en vlees. We flaneren over pleinen en door winkelstraten naar de lungomare, waar we bij Betty een spremuta drinken.

Kort na de middag rijden we naar het strand van Punta Penna Grossa. Het ligt er verlaten en dus wat vuiler bij. Het strand zelf is onderdeel van het zee- en strandreservaat van Torre Guaceto, ook interessant om eens te bezoeken, aldus Remo. In de duinen en uit de wind genieten we van zon en lectuur; toch eventjes pootjebaden in de Mare Adriatico. De zonnecrèmes doen wat ze beloven.

Puglia16

Via wat binnenwegen rijden we later op de middag door de olijfgaarden naar het dorp Ostuni op een heuveltop, la città bianca, met zijn nauwe steegjes, witgekalkte trapjes en rondbogen. Door het middeleeuwse stadsgedeelte bereik je al snel de kathedraal op de top. Op het pleintje voor de kathedraal eten we een stukje taart met koffie. De polizia comunale doet haar uiterste best om alle auto’s uit de oude stadskern te bannen. Foutparkeerders worden naar de benedenstad verwezen.

Puglia16

Rond de stadsmuren heb je een prachtig uitzicht over de groene olijfgaarden tot de blauwe zee aan de horizon. Terug beneden zien we een prachtig glasraam in de oude Chiesa di San Francesco d’Assisi.

Op het terras van Pausa Caffè, bij 22 °C in het zonnetje, genieten we van een birranova pugliese en vers vruchtensap. Veel handelszaken op het pleintje zijn nog dicht. Het is hier nog verre van toeristisch hoogseizoen.

Inoltre

  • Punta Penna Grossa ligt op 21 km van Brindisi, iets meer dan 20 min rijden
  • het terras van Betty is de place-to-be op Viale Regina Margherita met uitzicht op de baai
  • randparking van Ostuni, 2 EUR voor 4 uur
  • op 17 augustus 2016 komt de Italiaanse pianist-componist Enzio Bosso in Ostuni optreden
  • cena in La Nassa, veel en lekkere antipasti (10 bordjes), naar onze normen te grote porties vis of vlees, 57 EUR
  • tip: start met antipasti per cominciare, nog honger? bestel dan later een primo of secondo piatto, eindig met een dolce, maar bestel niet alles in één keer

verslag dag 4

Advertenties

Een gedachte over “Van het strand naar Ostuni

  1. Pingback: ‘Nog zoveel te zien in Puglia’ – B&B del Teatro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s