Lecce de stad van de kerken

Meer dan twintig kerken vind je in het oude centrum van het ‘barokke Firenze‘, zoals de inwoners van Lecce hun stad soms noemen. Door de Via G. Libertini slenteren we naar de duomo met mooie crypte (1 EUR). Hoewel ook de Chiesa San Matteo schittert met een prachtige gevel, wordt de duomo samen met de Chiesa Santa Croce (zie foto) tot de mooiste kerken van Lecce gerekend.

Puglia16

Met zicht op de Chiesa Santa Croce in de stellingen lunchen we op het terras van de Enogastronomia Povero, waar we proeven van de pucce pugliesi (brood), van heerlijke bruschetta en van carpaccio van pesce spada (35 EUR) bij een glas witte Verdeca (past uitstekend bij de carpaccio) en een rode Primitivo (twee druiven uit Puglia).

In de Giardini Pubblici achter de kerk van Santa Croce rusten we op een bankje in de lentezon. Een heerlijke plaats met groene dreven en fonteinen. Rond het immense kasteel wandelen we naar de Santa Chiara kerk en die van San Matteo.

Op een terrasje all’ombra del barocco (van il caffè di liberrima) drinken we elk een frisse spremuta arancia (7 EUR) en in de winkel Gusto liberrima kopen we confituur van peren en noten, samen met dessertkoekjes (pitteddhe salentine all’uva). Aan voorbijgangers in de straat presenteert een verkoopster wat etenswaren om te proeven en lokt zo klanten naar binnen.

In een oud winkeltje verderop kopen we een caciocavallo (kaas) en een zakje friselle (zachte koekjes). Middenin de spits rijden we weg uit Lecce en wanneer we in Brindisi aankomen, zorgt Remo voor een gratis parkeerplaats. Benieuwd naar onze eerste indrukken van Puglia slaat hij met ons nog een praatje in een mix van Italiaans en Engels.

Inoltre

  • in 35 min staan we in Lecce op 40 km van Brindisi; de grootste steden zijn verbonden door een soort superstrada waarop je gemiddeld 100 km/h kan rijden… als er langs de weg geen snelheidsborden 40 km/h staan!?!?
  • in de Via Adua, dicht bij het oude stadscentrum, parkeer ik de wagen voor 5 EUR/dag
  • koop in de ufficio turistico nabij de duomo een stadsplan (2,5O EUR)
  • cena in La Sciabica Antica Osteria, gelegen aan de haven, 44 EUR, lekkere pizza met een plaatselijk biertje, maar ze serveren ook heel lekkere visgerechten
  • vraag naar een calice in plaats van een bicchiere di vino rosso

verslag dag 3

Advertenties

Een gedachte over “Lecce de stad van de kerken

  1. Pingback: ‘Nog zoveel te zien in Puglia’ – B&B del Teatro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s