Brindisi op een paasmaandag

Een drietal weken terug snakten we naar een beetje zon en warmte, dus boekten we een weekje Puglia van paasmaandag 28 maart tot maandag 4 april 2016. Een sympathieke en snelle reactie op ons mailtje naar B&B del Teatro in Brindisi en hopla, dat bracht ons meteen in een zomerse stemming.

Voor dag en dauw met de taxi naar Charleroi, want we kregen de raad 4 uur voor de vlucht op de luchthaven aanwezig te zijn. Vele wachtrijen en controles later stappen we het tarmac op in de gietende regen en striemende wind. De piloot brengt ons veilig boven de wolken en twee leesuurtjes later rijden we in Brindisi met de huurauto richting B&B del Teatro, middenin het oude stadscentrum op een boogscheut van de kathedraal.

Daar wacht Remo, de vriendelijke Italiaanse gastheer, ons op en begeleidt ons naar de B&B. Daarna nodigt hij ons uit naar de lungomare voor een gezellige babbel bij koffie en een glaasje wijn.

dag1

Op het eindpunt van de beroemde Via Appia uit de Romeinse tijd genieten we van een mooi uitzicht op de baai en Remo deelt met ons een pak lokale reistips.

Na de welgekomen siësta is er tijd voor een korte verkenning van Brindisi, dat er op paasmaandag wat doods bij ligt, dit betekent winkels dicht en veel restaurants gesloten. Maar rond 8 uur ’s avonds komt de stad weer tot leven, enkele restaurants gaan open en in de wijnbar Numero Primo genieten we van enkele lekkere streekproducten (frise pugliesi, burrata, salumi, frutti di mare). We sluiten de dag af op de kamer met een limoncello ‘van het huis’. Grazie Carlijn e Remo!

Inoltre

  • militairen bewaken de luchthaven van Charleroi na de reeks aanslagen op Zaventem van 22 maart 2016
  • felle windstoten bij opstijgen en turbulenties in de wolken boven de luchthaven
  • huurauto vooraf geboekt via Sunny Cars (ter plaatse Auto Europa, Sicily by Car), een aanrader
  • de Piazzetta della Zecca, waar de gastheer Remo ons staat op te wachten, zit helaas niet in mijn GPS; toch staan we even later voor de deur van de B&B, zo dicht is de luchthaven van Brindisi (6 km, 15 min)
  • we opteerden voor de ‘camera rossa‘ in de B&B del Teatro, een typisch Italiaanse woning middenin het oude stadscentrum met aan de ene kant het huis, aan de andere kant de tuin van de buurvrouw
  • de vriendin van de gastheer is Nederlandse, zij spreken onder elkaar Italiaans en Engels, wij houden het bij een combinatie van de drie talen…
  • cena in wijnbar Numero Primo, 40 EUR, je moet even wennen aan de spijskaart, vraag uitleg aan de ober

verslag dag 2

Advertenties

2 gedachten over “Brindisi op een paasmaandag

  1. Pingback: ‘Nog zoveel te zien in Puglia’ – B&B del Teatro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s