Bezoek aan abdij Koningshoeven en La Trappe brouwerij

Na het uitchecken in het hotel vatten we onze wandeling aan richting Tilburg. We volgen de wandelknooppunten die we de avond voordien hadden uitgestippeld. Maar eerst brengen we één auto daarheen, zodat we bij aankomst de chauffeurs terug kunnen voeren om de andere auto’s op te halen aan de startplaats.

het Van Esschenven nabij het hotel Boschoord

het Van Esschenven nabij het hotel Boschoord

Via de vallei van de Reusel komen we uit in het gebied van de Hondsberg, waar auto’s gebannen worden. Door de Waterhoefstraat in Moergestel komen uit in het bosje rond het Galgeven. Daarna over de Eindhovenseweg tot de parking van de abdij Koningshoeven, een trappistenklooster met ernaast de brouwerij van de eerste Nederlandse trappist La Trappe.

abdij Koningshoeven en brouwerij La Trappe

abdij Koningshoeven en brouwerij La Trappe

Op het drukke terras proeven we de Isid’or’, genoemd naar de eerste monnik Isidoor die er bier begon te brouwen, maar ook de La Trappe Puur, de eerste biologische trappist, valt in de smaak.

de eerste biologische trappist Puur

de eerste biologische trappist Puur

We nemen deel aan de rondleiding van halftwee. Via de oude en de nieuwe brouwerij, de bakkerij en de kaasmakerij komen we in de bottelarij. Daarna mogen we één van de negen speciale bieren proeven, terwijl we een video bekijken over het trappistenbier en over het leven van een monnik in het trappistenklooster. In de kloosterwinkel worden de voorraden trappistenbrood en ditto kaas aangelegd. Men kan er ook wat religieuze boeken en uiteraard ook souveniertjes kopen. Alleen het bier laten we er onaangeroerd in de rekken staan!?!

Wanneer we op de terugweg naar huis na een klein halfuurtje rijden in een onweer terecht komen, beseffen we wat voor een prachtig weer het de laatste drie dagen wel was. Door de tunnel van Terneuzen verliezen we minder tijd dan de files tussen Antwerpen en Breda in de heenreis. Alleen het kustverkeer in Westkapelle komt op het einde stokken in de wielen steken. We staan er drie kwartier aan te schuiven voor de lichten op de Expresweg. Hieronder vind je een link naar de wandelkaart met de route

http://www.afstandmeten.nl/embed.php?id=1604149&kmStep=1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s