Vendange maar nu bij mij thuis

Zaten we vorig jaar knus in de Champagnestreek rond Reims voor een georganiseerde vendange, dan zit ik vandaag bij mij thuis ook aan de druivenstokken. Naast kersengelei heb ik dus dit jaar ook een hele voorraad druivengelei. Maar het lekkerst is natuurlijk het verse druivensap, geperst door een neteldoek.

Tip om druivengelei te maken: rits de druiven af, voeg suiker toe, stamp het mengsel wat aan zodat de druiven gemakkelijker hun sap lossen en laat een nachtje trekken voor een goeie kleur en dito smaak.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s