Kap van gedeelte Lappersfortbos gestart

In het kader van verbredingswerken aan de Vaartdijkstraat is de aannemer begonnen met de kap van 5 ha van het Lappersfortbos (bron: De Standaard). De politie is massaal aanwezig (200 man) en zorgt voorbij een ontradingszone voor een afgesloten zone, zodat de aannemer de werken kan uitvoeren. Een helikopter cirkelt boven het bos. Die is duidelijk hoorbaar terwijl ik hier aan de keukentafel dit bericht tik.

Maar de actievoerders van het Groen Front zitten ook niet stil en voeren ondertussen een symbolische actie. Enkelingen zijn deze nacht het bos ingegaan, anderen schreeuwen politie en werkers allerlei ‘liefs’ toe.

Zes jaar geleden zorgde een massale en soms gewelddadige tussenkomst van de politie voor de ontruiming van het bezette Lappersfortbos. Blijft het dit keer bij een symbolische actie?

Waar blijven de beloften voor compensaties, nieuwe bosaanplantingen? Koning auto zal weer met de prijzen weglopen, ditmaal een verbreding van de Vaartdijk. Die wordt nu al misbruikt als sluikroute, waar fietsers van Vlaanderens fietsroute LF1 verre van veilig hun weg vervolgen.

Actie info op http://www.lappersfortbos.tk

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s