Thunderbird en Google agenda synchroniseren

Dit zou moeten lukken met twee extensies voor Thunderbird: de kalenderextensie Lightning en de Provider extensie die voor de synchronisatie zorgt. Volg deze richtlijnen en voeg lokaal in Thunderbird enkele Google agenda’s toe. E-mail en agenda functie in één desktopprogramma en bovendien gesynchroniseerd met de online kalender van Google, da’s het resultaat.

Advertenties

4 gedachten over “Thunderbird en Google agenda synchroniseren

 1. Dominiek D.Q.

  Knap!
  In mijn Nederlandstalige TB 2.0.0.9 zit het creëren van een nieuwe agenda onder ‘Bestand’ –> ‘Nieuw’, niet onder ‘Agenda’.
  Het lukte me enkel maar om mijn hoofdagenda in te voeren. Bij het invoeren van andere agenda’s vraagt TB voortdurend om een paswoord en blijft hangen.

  Like

 2. LuCaS Berichtauteur

  Vraagt TB om een paswoord?

  Voer dan je Google account in (user name en bijbehorend password). Wegens de private rechten is er alleen toegang tot de agenda’s met de eigen Google account. Succes

  Like

 3. LuCaS Berichtauteur

  Opgepast! Voer nooit twee (verschillende) accounts in, want dan worden via TB alle afspraken gekopieerd naar de andere agenda. En da’s toch niet de bedoeling (bug?).

  Like

 4. LuCaS Berichtauteur

  Oei, oei, ’t is een beetje verkeerd gelopen. Bij het door elkaar gebruiken van 2 Google accounts in 1 en dezelfde versie van Thunderbird, ben ik al mijn afspraken voor 2008 kwijtgeraakt… door verkeerde synchronisatie?

  Dus, WAARSCHUWING: gebruik slechts 1 account !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s