Fysica in De Laatste Show

Een zekere jonge nerd Lieven Scheire (leeftijd 25 jaar) komt wekelijks een stukje fysica uitleggen aan het publiek van De Laatste show. Eerste aflevering: de relativiteitstheorie. Met behulp van zijn didactisch materiaal en oppassend voor de onvermijdelijke boekhoudersbel legt hij snel en bevattelijk uit waarover het gaat. Hij schrijft er zelfs de formules bij, die hij als esthetisch omschrijft. Mensen laaiend enthousiast maken voor fysica is geen sinecure. Schitterend zoals hij dat hier vanavond probeerde en er ook in slaagde.

Advertenties

3 gedachten over “Fysica in De Laatste Show

 1. LuCaS Berichtauteur

  De tweede sessie met uitleg over E=mc², atoomenergie en kernsplijting in de atoombom en in kerncentrales was even onderhoudend als de eerste. Weliswaar met een valse start bij de uitleg van ‘massa’ (zwijg hier over gewicht a.u.b., want gewicht is een kracht !).

  Like

 2. jan

  Ik vind hem een dikkenek.

  Vooral in het interview met het Nieuwsblad, waar hij fysici in rangorde onder wiskundigen plaatst en ingenieurs onder fysici. Daarin noemt hij ingenieurs de nerds.

  En dat voor iemand die niet eens een diploma kan voorleggen.

  Een typisch product van de “brood en spelen”-mentaliteit in de media.

  Ik ken honderden mensen die het duidelijker uitleggen dan Lieven Scheire.

  Like

 3. LuCaS Berichtauteur

  @jan: ik kan je geen ongelijk geven (ivm dikkenek), in het geval LS zo’n onzin uitkraamt. Toch hoor ik rondom mij heel wat positieve reacties op zijn optreden. Maar hij beschikt dan ook ook prima didactisch materiaal en wordt daarbij waarschijnlijk ‘begeleid’ door een prima team, zoals elke performer in de media.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s