Tools om online bestanden te bewaren

Eerst en vooral bewaar je natuurlijk een back-up thuis op een cd of dvd, of op een externe harde schijf. Maar het kan ook online. Hoe?

Uiteraard is er GMail waarmee je in principe 2GB data online kan zetten, maar dan wel als bijlage bij een e-mailbericht. Maar er zijn ook andere gratis alternatieven.

Eerst vond ik Box.net, waar ik 1GB bestanden online kwijt kon. Box.net past netjes in Netvibes of in de startpagina van Google. Het uploaden moet manueel gebeuren.

Mozy Free voert de back-up echter volledig automatisch uit. Je installeert een programma dat zich in het systeem nestelt en bijvoorbeeld dagelijks van je dierbare bestanden een back-up neemt. Er is gratis tot 2GB online storage. Het terugzetten van een back-up heb ik gelukkig nog niet moeten doen, maar het ziet er een klein beetje omslachtig uit.

Ongelooflijk maar waar: MediaMax biedt 25 GB gratis aan. Download beta software voor back-up en synchronisatie tussen computers. Heb ik nog niet geprobeerd, maar ziet er heel aanlokkelijk uit.

Nadelen?

  1. je uploadvolume stijgt zienderogen bij het nemen van grote back-ups naar deze online storage… ander contract met je provider?
  2. jouw data staan natuurlijk op een ander zijn harde schijf… privacy?
  3. staan jouw data daar ook veilig? welke garantie krijg je daarvoor?

Geen nood, beter twee of meer back-ups op fysiek andere plaatsen, dan 1 back-up thuis op een externe harde schijf. ’t Zal je maar overkomen (brand, stormschade, aardbeving,…). Doemdenker, hoor ik daar zeggen!?

Advertenties

Een gedachte over “Tools om online bestanden te bewaren

  1. LuCaS Berichtauteur

    Vandaag nog gelezen in Clickx magazine: Xdrive levert gratis 5 GB online storage voor foto’s, muziek en andere databestanden. Aanmelden met AOL e-mailadres is noodzakelijk. Er is een gratis desktopmodule voor automatische back-ups. De online back-up is als schijf X: in je Verkenner zichtbaar, handig niet?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s