Kopiëren van Firefox extensions tussen 2 installaties

Op mijn thuispc draait steeds Firefox als internetbrowser. Op mijn iPod is schijfruimte vrijgemaakt voor een aantal Portable applications, zoals firefox, thunderbird, etc. Via mijn iPod kan ik dus ook op mijn werk deze prima browser gebruiken, weliswaar de portable versie die te downloaden is op PortableApps.com.

Dat de twee browsers niet altijd gelijk zijn qua instellingen (meer bepaald geïnstalleerde extensies), is geen echt probleem. Dankzij de FEBE extension is het mogelijk een back-up en restore van alle geïnstalleerde extensions uit te voeren. Ook andere instellingen (bookmarks, prefs, formulieren, …) kunnen opgeslagen worden. Neem regelmatig een back-up van deze instellingen om in geval van een crash snel alle extensions te kunnen installeren. Ik gebruik hiervoor submappen die op datum gesorteerd zijn (zo kan ik steeds teruggrijpen naar vorige versies).

Hieronder volgt een korte omschrijving van de gevolgde procedure om dezelfde extensions op beide installaties geïnstalleerd te krijgen zonder dat de extensions opnieuw gedownload moeten worden.

  1. maak op beide installaties een back-up van alle extensies naar een map en vergelijk de beide mappen (Wat moet er hier of daar nog extra bij komen?);
  2. kopieer eenvoudig de *.xpi bestanden tussen de mappen tot ze identiek zijn (deze stap kan overgeslagen worden, zie stap 3);
  3. voer een restore uit op beide installaties; hier installeer je één voor één de ontbrekende extensies; haal de broncode uit de back-upfolder van de andere installatie als je stap 2 overgeslagen hebt;
  4. na herstarten maakt men dan een extra back-up; vergelijk de beide FEBE resultatenrapporten ter controle; bewaar deze webpagina in de respectievelijke back-upfolder.

Het is uiteraard ook mogelijk om in beide installaties de ontbrekende extensies volgens de normale downloadprocedure uit te voeren. Maar een back-up van de extensions is interessant en dat je zomaar de xpi-bestanden heen en weer kunt kopiëren is meegenomen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s