Tasks en oefening

In mijn Blackboard cursus Toegepaste Informatica geef ik aan de studenten lesopdrachten. Deze komen in de rubriek Opdrachten en alle documenten die ze nodig hebben om de lesopdracht uit te voeren, worden meegestuurd of in de rubriek Documenten geplaatst. In de rubriek Documenten maak ik een map ‘Lessen’, waarin per les de lesinhoud staat en dus ook een verwijzing naar de lesopdrachten die moeten uitgevoerd worden.

Als ik een oefening geef om als huiswerk te maken, dan maak ik daar een Task van. Studenten krijgen de opgave (=task) te zien in de rubriek Tasks of in het paneel My Task op de introductiepagina van Blackboard. Het verloop (Not started, In progress, Completed) houden ze zelf bij. Ik kan via het Control Panel controleren welke oefeningen ze reeds afgewerkt hebben.

Oefening in rubriek Opdrachten

De oefening wordt ook in de rubriek Opdrachten geplaatst, niet via Add Item, maar via Add other content type (rood bolletje rechts op de werkbalk). Daar kies ik voor ‘Assignment’ en automatisch wordt in het puntenboek (Grade Book) de oefening als item ingeschreven. Zijn studenten klaar met de oefening, dan leveren ze die elektronisch in (‘View/Complete’) en in het puntenboek komt een uitroepteken, klaar om de oefening te evalueren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s