project Bij Voorbeeld

In het ‘Bij Voorbeeld’-project wordt een vlot toegankelijke on-linegegevensbank ontwikkeld waarin concrete leeromgevingen systematisch worden beschreven.
Belangrijk bij de selectie van de voorbeelden, is dat de leeromgevingen een voorbeeld zijn van hoe men studentgecentreerd en activerend onderwijs in het hoger onderwijs implementeert.


Men kan er heel wat interessante informatie ophalen, steekkaarten in PDF-formaat downloaden, contact met inzenders van materiaal via e-mail, enz.
Docenten kunnen de Bij Voorbeeld-databank gebruiken om ideeën op te doen voor de eigen onderwijspraktijk. De gegevensbank wordt daarnaast intensief gebruikt als een belangrijke informatie- en reflectiebron tijdens onderwijskundige professionaliseringsinitiatieven.
Ook het vullen van de gegevensbank op zich, fungeert reeds als een vormingsinitiatief. Tijdens het uitschrijven van de voorbeelden, worden de docenten/lectoren immers aangezet om stil te staan bij hun leeromgeving en hun onderwijspraktijk en het geheel kritisch te bekijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s