Viewlets

Viewletbuilder 3

De nieuwste versie van ViewletBuilder heb ik gedownload bij Qarbon.com. De installatie verliep vlot: via het web worden extra componenten voor de installatie (zoals Java 2 Runtime Environment SE v1.4.0) binnen gehaald. Men kan ook de full installer downloaden.

Wat opvalt is de traagheid van het programma op mijn Pentium II 233 MHz. Een multimedia snelheidsmonster is nodig om comfortabel met dit programma te kunnen werken. Er zijn heel wat extra mogelijkheden in vergelijking met de versie 2. Een test viewlet met vijf screenshots leverde een Flash movie (jawel Flash !) van ca. 123 kB op.

De viewlet van de Free edition bevat een openingsscherm met reclame en ook na de viewlet verschijnt opnieuw wat reclame voor Qarbon.com. Op de achtergrond van de movie staat het woord Viewlet getekend. Onderaan komt standaard een handige balk met de nodige videoknoppen om de movie af te spelen.

Bijlagen versturen in Outlook97

Om alle problemen met karaktercodes te vermijden, lees deze tip. Dit probleem komt niet meer voor in de nieuwste versies van Outlook (2000, XP). IMP zit er dus voor niets tussen?

IDA

IDA staat voor Internet Data-analyse Assistent. IDA geeft een antwoord op vragen over de statistische analyse van onderzoeksgegevens. Daarnaast biedt IDA een oefenprogramma met veel voorbeelden. Zowel beginnende als gevorderde studenten en onderzoekers in de sociale wetenschappen zullen merken dat IDA een behulpzame gids is in statistiekland.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s