Tv-journaal nieuwe stijl

<journaal> ‘ in archive.”>

Het tv-journaal nieuwe stijl bevalt me best. Het doet me hier en daar denken aan HTML-tags, aan Flash-films of aan websitedesign. Ook de weerman en -vrouw hebben er een speeltje bij.

Flash 5 cursus 

Samen met zoon Jeroen ben ik ingeschreven voor de cursus Flash 5 – Beginners aan het SNT te Brugge (elke zaterdag van 8.30 tot 11.50 uur). Zie hieronder de cursusbeschrijving uit de website van het SNT die zelf opent met een Flash intro.

Flash 5 is het programma bij uitstek om een webpagina te verfraaien met bewegende animatie of zelfs om een volledig geanimeerde site te creëren. Denk daarbij aan sites zoals Donna. Deze initiatiecursus van Flash 5 legt stap voor stap uit, vertrekkend van een eenvoudige animatie (te integreren in een website), hoe een volledige homepage animatie te maken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van motion tweening (verplaatsen, roteren, …) van tekst of figuren, shape tweening (vervormen van objecten), animated buttons (knoppen allerhande) en éénvoudige action scripts (opdrachten toewijzen). Als kers op de taart leren we hoe je deze animatie kan laten begeleiden met muziek. Basiskennis van Windows en Internet is een must.

Bekijk mijn eerste schuchtere poging.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s