Djembé sites

Djembé 

djembé: Djembé = een soort Afrikaanse trommel

Selected djembe rhythms is een website met enkele djembé zinnen en uitleg over de notatie van deze zinnen. Het noteren van deze Afrikaanse traditionele ritmes is niet altijd zinvol volgens sommigen, maar voor beginnelingen bevat het een schat aan informatie over nieuwe ritmes om in te oefenen.

Folila Rhythm Catalog met uitleg over de notatie. Bass staat voor de bas (slag met vlakke handpalm in het midden van het geitenvel), maar wat betekent open, slap en flam? Open of Tone staat voor de doem (basisslag met gestrekte vingers aan de rand van het geitenvel) en slap voor de tak (slag met handkussen tegen de rand van het geitenvel zodat de vingertoppen tegen het geitenvel tikken als een scherpe zweepslag). Fla(m) staat voor de fla: snelle opeenvolging van bass en tak of van twee doems.

Yankadi is een onderdeel van de djembé webring met informatie over het tunen van de djembé of het aanspannen van het geitenvel met behulp van de koorden.

Noteren van ritmes 

Djembe.net over African Drum Rhythms en met Educational tools levert met het programma Notation Playback goeie informatie voor de beginner, die wat ritmes wil bijleren. Je kan er je eigen ritmes uit de beginnercursus noteren en beluisteren. Op je pc moet er een speciaal lettertype Djembe font geïnstalleerd worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s